Hallo Docent!

Welkom bij het nieuwe Muziek voor je brein platform.

Nieuw platform voor muziekdocenten.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? En word jij enthousiast om groepslessen te gaan geven mét een goed verdienmodel? Dan is het nieuwe platform van Muziek voor je Brein echt iets voor jou. Lees hieronder verder of schrijf gelijk in!

In een notendop. 

Wat heb je nodig om een plek op dit platform te krijgen? En wat krijg je er uiteindelijk voor terug? We nemen je mee in de belangrijkste pijlers.

Waarom Muziek voor je Brein?

Er zijn veel volwassenen in Nederland die graag een instrument zouden willen leren spelen. Ze melden zich alleen lang niet altijd aan voor individuele muziekles. Dit komt omdat veel mensen veronderstellen dat daar een enorme toewijding voor nodig is. Twijfels of ze het écht graag willen en of het niet te lastig is om op volwassen leeftijd te beginnen steken dan de kop op. Jammer, omdat een instrument leren spelen, ook geweldig is voor je brein!

Groepsles biedt hierin een oplossing, omdat het muziekles laagdrempelig maakt. Doordat je samen leert, speelt gezelligheid een grotere rol en ligt de aandacht niet op één persoon. Daarnaast zijn de prijzen per persoon lager, waardoor het een stuk makkelijker wordt om het te proberen.

De voordelen

Volwassenen die zich aanmelden voor muziekles zijn vaak zeer gemotiveerd. En dat merk je! Verwacht veel gezelligheid, dankbare cursisten en een nieuwe manier om jouw muzikale creativiteit over te brengen.

Voor niks gaat de zon op! Het gemiddelde lesgeld voor één les bedraagt per cursist tussen de 16 en 18 euro. Wij raden aan om groepen uit maximaal 6 personen te laten bestaan en één uur te laten duren. Zo is er voldoende tijd voor groepsopdrachten én voor individuele aandacht. Dit betekent dat je met een volledige cursusgroep gemiddeld €100,- per les verdiend.

Met dit platform kan je geheel risicoloos voor een onkostenvergoeding van €10,00 per maand jouw eigen groepslessen gaan organiseren. Daarnaast krijg je via groepsles vaak meer aanmeldingen voor privélessen.

 

Wat heb je nodig?

Om zelf groepslessen te organiseren heb je het volgende nodig:

  1. Een ruimte (vaak te huren bij lokale cultuurbedrijven)
  2. Ervaring met groepsdynamiek.
  3. Passie om muziek laagdrempeliger te maken!
  4. Voor sommige instrumenten (elektrische piano) moeten er in de ruimte instrumenten aanwezig zijn. Benader hiervoor je lokale muziekschool. zij denk vaak graag met je mee. Draagbare instrumenten nemen cursisten zelf mee (zoals gitaar).
Waarom deze methode werkt.

De eerste seizoenen van Muziek voor je brein hebben laten zien hoeveel enthousiasme er is voor groepsles. Er is echter weinig aanbod. De groepslessen die er in een regio zijn, hebben vaak te weinig naamsbekendheid om een succes te worden of zijn afhankelijk van één docent.

Daarnaast zijn er talloze volwassenen die graag een instrument zouden willen leren spelen, maar niet weten dat groepsles ook een mogelijkheid is. Met dit landelijke platform willen we daar verandering in brengen. Je kan het zien als een landelijke muziekschool waar volwassenen zich kunnen aanmelden voor groepslessen bij hen in de buurt!

Word jij de Muziek voor je brein-docent van jouw regio?

Wees er snel bij!

Het komende jaar zullen we het Muziek voor je Brein platform verder gaan uitbreiden. Hierbij streven we naar 1, max 2 docenten per regio/instrument om zo concurrentie binnen een gebied te vermijden.

Wacht dus niet te lang met aanmelden, want we kunnen slechts enkele docenten per regio een plekje geven.

Aanmelden.

Iedere muziekdocent die in zijn regio groepslessen wil gaan geven kan zich aanmelden via het formulier onderaan deze pagina. We nemen na je aanmelding binnen een week contact met je op.

  Docenten aanmeldformulier

   Hierbij ga ik akkoord met de Algemene voorwaarden & Privacyverklaring

   Hét platform voor

   jouw groepsles

   Copyright© 2018 - 2022
   Design by Dutchgraph®