FAQ

Veelgestelde vragen.

meest gestelde vragen

Er zijn nog geen lessen in mijn regio?

Docenten en muziekscholen kunnen zich vanaf 2022  aanmelden voor dit platform. Onze ambitie is om zoveel mogelijk steden op het platform een plekje te geven.

Is er in jouw regio nog geen Muziek voor je brein – docent? Stuur de naam van jouw lokale muziekdocent en/of school naar het volgende e-mailadres, dan nemen wij met hen contact op!

info@muziekvoorjebrein.nl

Wat zijn de kosten van een les?

Omdat docenten de lessen zelf organiseren bepalen zij ook de lesprijs. Deze kan je vinden in het contactformulier van jouw docent.

Je kan er in het algemeen van uitgaan dat een groepsles ongeveer €17,- tot €20,- kost per uur. Vaak hangt dit af van de groepsgrootte en de locatie waar de les gegeven wordt.

Waar vinden mijn muzieklessen plaats?

De lessen vinden plaats op een vaste locatie in jouw stad. Wanneer je je aanmeld bij een docent ontvang je van hem of haar alle praktische informatie over de cursus.

Hoe neem ik contact op met mijn docent?

Heel simpel! Bij elke locatie vind je een contactformulier met hierin de gegevens van de bijhorende muziekdocent.  Je kan hier direct een bericht naar toe sturen, zij nemen vervolgens contact met je op.

Hoeveel niveauverschil zit er in een groep?

De docent probeert bij het samenstellen van de groep het niveauverschil zo klein mogelijk te houden, maar je kan dit nooit vergelijken met privéles. Merk jij tijdens de lessen dat je best wat meer uitdaging wilt? Of vind je dat het juist wel erg snel gaat? Geef dit aan de docent aan! Zij kunnen hier goed op inspelen door jou individuele opdrachten te geven.

Ik heb nog geen instrument

Om een cursus te kunnen volgen, is het noodzakelijk thuis een instrument te hebben. Veel cursisten die net met muziekles beginnen, beschikken hier nog niet altijd over. Een instrument aanschaffen kan dan prijzig zijn, zeker als je nog niet goed weet of je het leuk gaat vinden. Bij Muziek voor je Brein kan je geen instrumenten huren of kopen, maar we denken wel graag met je mee! Op onze pagina instrumenten huren of kopen vertellen we je welke mogelijkheden er zijn.

We adviseren je om pas een instrument te huren of aan te schaffen wanneer jouw cursus definitief kan gaan starten.

Zijn groepslessen iets voor mij?

Er is een grote variatie aan cursisten bij Muziek voor je brein. Er zijn cursisten die altijd al een instrument wilden spelen, maar waarvan het er simpelweg nooit is gekomen. We hebben cursisten die al enkele of meerdere jaren les hebben gehad, en nu graag op deze nieuwe manier ermee verder willen. Maar we hebben ook cursisten die het belangrijk en leuk vindt nieuwe uitdagingen aan te gaan in hun leven, en hierbij nieuwe mensen te ontmoeten.

De gemiddelde leeftijd is tussen de 40 en 70 jaar. Ben jij jonger of juist wat ouder? Laat je hier niet door tegenhouden! De jongste aanmelding die we hebben gehad is 23 en de oudste 86. Je valt dus nooit buiten de boot.

Ik heb een inhoudelijke vraag over de les

Docenten organiseren zelf het lesprogramma van alle cursussen. Als je een inhoudelijke vraag hebt over de les of het lesprogramma, dan kan je dit het beste aan de docent vragen. Hiervoor kan je het contactformulier van de docent gebruiken!

Wie zit er achter Muziek voor je brein?

Merel Bakhuizen heeft van 2019 tot 2021 zelf groepslessen in diverse steden georganiseerd. Mede vanwege corona is toen besloten het project voor onbepaalde tijd te beëindigen. Omdat er een grote vraag was groepslessen te blijven aanbieden, zijn we in 2022 overgegaan naar deze nieuwe website die fungeert als platform. Docenten door heel Nederland kunnen zich op de website aanmelden en aangeven dat zij lessen aanbieden vanuit de visie van Muziek voor je brein.

Merel is nog steeds betrokken bij Muziek voor je brein en maakt zich sterk voor het creëeren van meer naamsbekendheid en interesse rondom deze nieuwe lesvorm. Zij is niet meer inhoudelijk betrokken bij de lessen. Mocht je vragen hebben over Muziek voor je brein dan kan je haar bereiken op: info@muziekvoorjebrein.nl

 

Platform

Muziek voor je brein

Copyright© 2018 - 2022
Design by Dutchgraph®