Piano groepslessen

Heb jij altijd al piano willen leren spelen? Je bent niet de enige! Talloze volwassenen twijfelen hierover, maar de hoge kosten voor privéles, geen zin in schoolse lessen of onzekerheid over leeftijd houdt hen vaak tegen. Wat maakt ons anders?

Hoe werken piano groepslessen?

Bij Muziek voor je Brein werken we met cursusgroepen. Een groep bestaat uit maximaal 6 cursisten die ongeveer hetzelfde niveau hebben als jij. De groep wordt gekoppeld aan een enthousiaste docent/muzikant waarvan je elke week les hebt op een vaste locatie. Je hebt met deze groep steeds 15 weken les. Merk je tijdens de lessen dat je liever niet doorgaat of een ander instrument wilt proberen? Geen probleem, je kan je aan het eind van een cursus ook gewoon weer afmelden.

Bepaal je niveau

Je kan op twee manieren een cursus bij Muziek voor je Brein volgen. Heb je geen of weinig ervaring? Dan begin je met een instapcursus. Heb je al wel wat ervaring en ken je de basisonderwerpen? Dan kan je wellicht instromen in een licht gevorderde cursus. In onderstaand schema zie je welke onderwerpen er behandeld worden in een instapcursus en de vervolgcursussen.

Lichtgevorderde Cursus

De volgende stap
18/per les
  • 15 weken les, 1x per week = 270,- totale cursuskosten
  • Verlaagde noten & mollen
  • Verplaatsen van handen tijdens het spelen
  • Met akkoorden spelen
  • Toonsoorten en zestiende noten
  • Verhoogde noten & kruizen
  • Gebroken akkoorden
  • Nieuwe maatsoorten

Wordt er met een lesboek gewerkt?

Tijdens de pianolessen werken we met een vast lesboek: ‘Pianoforte!’ Hierin komen allerlei muziekstijlen in voor, zodat er altijd wel iets bij zit dat jij leuk vindt. De theorie is belangrijk, maar heeft een iets ondergeschikte rol ten opzichte van de praktijk. Je bent dus met name veel muziek aan het maken en er komt theorie bij kijken wanneer dit nodig is. Je kan zelf een boek kopen of deze van ons huren voor €8,- per cursus.

Locaties

Je kan je in Doetinchem, Apeldoorn en Deventer inschrijven voor pianocursussen! Daarnaast groeit Muziek voor je Brein hard door naar nieuwe regio’s. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe locaties!

Nog geen piano of keyboard?

Om een cursus te kunnen volgen, is het noodzakelijk thuis een instrument te hebben. Veel cursisten die net met muziekles beginnen, beschikken hier nog niet altijd over. Een instrument aanschaffen kan dan prijzig zijn, zeker als je nog niet goed weet of je het leuk gaat vinden. Bij Muziek voor je Brein kan je geen instrumenten huren of kopen, maar we denken wel graag met je mee! Op onze pagina instrumenten huren of kopen vertellen we je welke mogelijkheden er zijn.

We adviseren je om pas een instrument te huren of aan te schaffen wanneer jouw cursus definitief kan gaan starten.

“Muziek bereikt alle uithoeken van het brein”

– Erik Scherder

Volg ons op

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring