Over ons

Wil je meer weten? Lees alles op deze pagina!

Ons verhaal

Welkom! Wat leuk dat je een kijkje op deze pagina neemt. Mijn naam is Merel Bakhuizen, de initiatiefnemer achter deze organisatie waar ik in 2018 ben mee begonnen. We zijn niet zomaar gekomen bij het punt waar we nu staan. Hiervoor hebben we een uitgebreid voortraject gehad waar je onderaan deze pagina meer over kan lezen. Ben je nieuwsgierig naar waar we voor staan en wat ons anders maakt? Lees dan hieronder verder.

Ons concept

Volwassenen en Muziekles

Het aantal muziekbeoefenaars is onder kinderen en jongeren het hoogst. Talloze volwassenen willen graag een instrument spelen, maar ze melden zich lang niet altijd aan voor muziekles. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn de hoge kosten, geen zin in schoolse lessen en onzekerheid het niet leuk genoeg te vinden. Ook zijn er twijfels of het nog wel zin heeft om op volwassen leeftijd te beginnen met een instrument. Hier wilden we graag verandering in brengen. Een instrument leren bespelen kan je namelijk ontzettend veel bieden!

De kracht van muziek

Muziek is belangrijk. Naast ontspanning maakt het ons gelukkig en helpt het je loskomen van onze hectische wereld. Meestal doen we dit door ernaar te luisteren en soms door ernaar te kijken. We gaan naar concerten, luisteren naar de radio of streamen muziek via allerlei platformen.

Sommige mensen máken muziek, en dit werd vroeger als een vak apart gezien! Een ambacht, waarvoor je hard moest studeren om de zogenaamde gewenste perfectie te bereiken. Tegenwoordig ligt dat gelukkig iets anders.

Je leven lang jezelf blijven uitdagen en nieuwe ervaringen opdoen.
Dát is waar Muziek voor je Brein voor staat.

Groepslessen: de nieuwe manier

Met Muziek voor je brein wordt er een nieuwe manier van een instrument leren in de wereld gebracht. Groepslessen zijn hierin geen nieuwe uitvinding. Soms zie je bij muziekscholen zelfs ook een aantal groepscursussen bij hun aanbod staan. Muziek voor je brein richt zich echter alléén op groepslessen en dat maakt ons uniek. Je zit altijd in een cursusgroep en dat brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Naast de betaalbare prijzen is het gezellig! Je trekt je aan elkaar op en dat zorgt voor geweldige dynamiek. Elke docent geeft er zijn eigen draai aan waardoor elke cursus uniek is.

De docenten die zich aansluiten bij Muziek voor je brein willen iedereen laten ervaren dat het maken van muziek een nieuwe dimensie met zich mee brengt. Bij elke toets of snaar die je aanraakt komt je brein tot leven. Je bent ineens geen buitenstaander meer die naar de muziek luistert, jij bént de muziek. En dat is een geweldig gevoel.

Lessen

Leren maakt gelukkig

Naast dat het leuk is, zijn er nog meer redenen om met een instrument te beginnen. Het leren van nieuwe activiteiten maakt je gelukkiger en helpt mee aan een gezond brein. Het leren spelen van een instrument is hiervoor een geweldige manier! 

Het begin

Er waren natuurlijk ook twijfels. Hoe pakt dat namelijk uit met al die verschillende cursisten die zich op een andere manier ontwikkelen? Voordat het huidige concept is gerealiseerd, hebben we daarom een uitgebreid voortraject gehad. Nieuwsgierig? Lees dan hier onder verder.

Hoe het allemaal begon…

Muziek voor je Brein is begonnen als een project in 2018. Met subsidie van gemeente Bronckhorst en Stichting Pak An heeft Merel een kleinschalige pilot opgezet in een dorp midden in de Achterhoek. Hiervoor werd een stichting opgericht, Stichting Muziek voor je Brein. De eerste cursussen van Muziek voor je Brein waren geboren.

Er deden twaalf deelnemers mee aan deze cursuspilot. Iedereen werd vóór en na de cursus geïnterviewd en ook tijdens de cursus was er nauw contact met de docent en de deelnemers. De cursus duurde 10 weken en had ongeveer dezelfde opzet als de huidige cursussen.

De resultaten waren verbazingwekkend! De deelnemers waren zeer enthousiast en oefenden elke dag met veel plezier. De ruime meerderheid wilde graag door naar een vervolgcursus. Het jaar dat er op volgde is gebruikt voor het verbeteren van het concept.
Zonder de vele mooie samenwerkingen die er in deze periode zijn geweest was “Muziek voor je Brein” niet wat het nu is.

Wil je graag in gesprek met Merel over dit concept? Stuur dan even een bericht via het contactformulier.

Ervaringen van cursisten

★★★★★

“Ik ben erg tevreden over de lessen, er wordt goed en veel uitgelegd.” -Sophie

★★★★★

“Hele fijne docenten. Rustig, duidelijk en vriendelijk.” -Ronald

Platform

Muziek voor je brein

Copyright© 2018 - 2022
Design by Dutchgraph®