Muziekles volwassenen

Heb jij altijd al gitaar of piano willen leren spelen? Je bent niet de enige! Talloze volwassenen twijfelen hierover, maar de hoge kosten voor privéles, geen zin in ‘schoolse’ lessen of onzekerheid over leeftijd houdt hen vaak tegen. Wat maakt ons anders?

Muziekles volwassenen in groepsverband

Al onze piano- en gitaarlessen vinden in groepsverband plaats. Hierdoor zijn de lessen betaalbaar, is er minder druk en is het daarnaast erg gezellig! Je zit in een groep met 3 tot 5 anderen die ongeveer hetzelfde niveau hebben als jij. De tijd die je er thuis aan besteedt is volledig aan jou. Tientallen cursisten gingen je al voor en spelen nu samen piano en/of gitaar.

Unieke docenten, unieke cursussen

Muziek voor je Brein werkt uitsluitend met zelfstandige muzikanten en muziekdocenten. Wij hanteren geen vast cursusprogramma en geven elke docent veel vrijheid de inhoud zelf te bepalen. Dit zorg ervoor dat elke cursus uniek is en daarnaast is afgestemd op de wensen van jouw groep! De sfeer is ongedwongen en gezellig.

Beginners en gevorderden


Instapcursus voor beginners

De meeste volwassenen die zich aanmelden hebben nog geen (of weinig) ervaring en starten met een instapcursus. Deze cursussen zijn geschikt voor iedereen die graag piano of gitaar wil leren spelen, maar nog nooit, of erg lang geleden, les heeft gehad. Met vijf anderen leer je van een docent de basisbeginselen van het instrument en speel je de eerste nummers! Een instapcursus duurt vijftien weken en stopt daarna automatisch. Vier weken voor het einde van de cursus bepaal je of je graag door wilt naar een vervolgcursus. Soms kan je direct doorstromen in deze cursus! Bekijk hier de cursussen in jouw stad.

Gevorderden

Heb je al wat ervaring met de piano of gitaar en denk je dat een instapcursus niet meer nodig is? Dan is het mogelijk in te stromen op een hoger niveau. Bekijk in het lesoverzicht in jouw stad of er een tijdstip is dat jou goed uitkomt en stuur ons daarna een bericht via het aanmeldformulier op de pagina van de cursus. We kijken dan samen of deze groep geschikt voor je is. Zo ja, dan krijg je een gratis proefles om te ontdekken of je er qua niveau goed bij past.

“Muziek bereikt alle uithoeken van het brein”

– Erik Scherder

Pianoles voor volwassenen

Tijdens de pianolessen werken we met een vaste methode: ‘Pianoforte!’ Hierin komen allerlei muziekstijlen in voor, zodat er altijd wel iets bij zit dat jij leuk vindt. De theorie is belangrijk, maar heeft een iets ondergeschikte rol ten opzichte van de praktijk. Je bent dus met name veel muziek aan het maken en er komt theorie bij kijken wanneer dit nodig is. Je heb één keer in de week les en je zit in een groep met 5 medecursisten, die ongeveer hetzelfde niveau hebben als jij.

Gitaarles voor volwassenen

Bij de gitaarlessen is er ruimte voor alle muziekstijlen, zoals blues, popliedjes en country. De docent kijkt samen met de groep waar de behoefte ligt en past hier zijn lesinhoud op aan. Zo kan je akkoorden gaan leren, gaan tokkelen en liedjes begeleiden. Je heb één keer in de week les en je zit in een groep met 5 medecursisten die ongeveer hetzelfde niveau hebben als jij.

Doorstromen naar een volgend niveau

Wanneer je enthousiast bent geworden door de instapcursus, kun je vaak direct doorstromen naar de vervolgcursus. Als minimaal 4 mensen van jouw groep graag door willen, dan zal je op hetzelfde tijdstip de vervolgcursus kunnen volgen. Je gaat dan verder waar je bij de vorige cursus geëindigd bent. Samen met jouw groep kies je uit een vervolgcursus van 10 of 20 weken. De langere termijn is iets goedkoper dan de korte termijn. 

 Vakanties

Er zijn geen lessen gedurende schoolvakanties, tenzij de docent én alle cursisten aangeven wel tijdens een schoolvakantie te kunnen. De schoolvakanties zijn als volgt:

Regio Noord (Deventer)

Zomervakantie: Week 30 t/m 35
Herfstvakantie: Week 42
Kerstvakantie: Week 52 en week 1 (2021)

Regio Oost (Doetinchem, Zutphen)

Zomervakantie: Week 30 t/m 35
Herfstvakantie: Week 43
Kerstvakantie: Week 52 en week 1 (2021)

Nog geen instrument?

Om een cursus te kunnen volgen, is het noodzakelijk thuis een instrument te hebben. Veel volwassenen die net met muziekles beginnen, beschikken hier nog niet altijd over. Een instrument aanschaffen kan dan prijzig zijn,  zeker als je nog niet goed weet of je het leuk gaat vinden. Op onze pagina instrumenten huren of kopen kun je lezen welke mogelijkheden hiervoor zijn.

Volg ons op

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring