Hoe werkt Muziek voor je Brein?

Heb jij altijd al gitaar of piano willen leren spelen? Je bent niet de enige! Talloze volwassenen twijfelen hierover, maar de hoge kosten voor privéles, geen zin in schoolse lessen of onzekerheid over leeftijd houdt hen vaak tegen. Wat maakt ons anders?

Cursusgroepen & niveaus

Bij Muziek voor je Brein werken we met cursusgroepen. Een groep bestaat uit maximaal 6 cursisten die ongeveer hetzelfde niveau hebben als jij. De groep wordt gekoppeld aan een enthousiaste docent/muzikant waarvan je elke week les hebt op een vaste locatie. Je hebt met deze groep steeds 15 weken les. Merk je tijdens de lessen dat je liever niet doorgaat of een ander instrument wilt proberen? Geen probleem, je kan je aan het eind van een cursus ook gewoon weer afmelden.

Je bent een beginner

De meeste cursisten hebben nog geen of weinig ervaring en starten in een beginnersgroep. Deze groep is geschikt voor iedereen die nog geen muzikale voorkennis heeft. Je volgt een instapcursus die 15 weken duurt. Vervolglessen vinden aansluitend plaats wanneer er genoeg cursisten door gaan.

Je bent een licht gevorderde

Sommige cursisten hebben al wat ervaring met piano of gitaar spelen waardoor een instapcursus niet altijd meer nodig is. Bekijk bij de stad waar je de lessen wilt volgen of hier licht gevorderde groepen zijn die nog een plek vrij hebben. Meld je vervolgens aan via het bijhorende contactformulier. We kijken dan samen of deze groep geschikt voor je is. Zo ja, dan krijg je een gratis proefles om te ontdekken of je er qua niveau goed bij past.

De kosten

Vanwege het groepsverband zijn onze tarieven een stuk lager dan privé muziekles. De kosten voor een reguliere les zijn €18,-. Wanneer je met een beginnerstermijn start ontvang je over het volledige lesgeld een beginnerskorting van €21,-. Je betaalt vooraf in één keer voor alle 15 lessen.

Dit betekent dus dat je voor 15 weken les het volgende betaald:

Beginners cursus: €249,- (Je ontvangt een beginnerskorting van €21,-)

Standaard cursus: €270,-

Locaties

In al onze steden kan je je inschrijven voor gitaarcursussen. In Doetinchem, Apeldoorn en Deventer zijn er daarnaast ook pianocursussen! Daarnaast groeit Muziek voor je Brein hard door naar nieuwe regio’s. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe locaties!

“Muziek bereikt alle uithoeken van het brein”

– Erik Scherder

Inhoud pianolessen

Tijdens de pianolessen werken we met een vaste methode: ‘Pianoforte!’ Hierin komen allerlei muziekstijlen in voor, zodat er altijd wel iets bij zit dat jij leuk vindt. De theorie is belangrijk, maar heeft een iets ondergeschikte rol ten opzichte van de praktijk. Je bent dus met name veel muziek aan het maken en er komt theorie bij kijken wanneer dit nodig is. Je heb één keer in de week les en je zit in een groep met 5 medecursisten, die ongeveer hetzelfde niveau hebben als jij.

Inhoud gitaarlessen

Bij de gitaarlessen is er ruimte voor alle muziekstijlen, zoals blues, popliedjes en country. De docent kijkt samen met de groep waar de behoefte ligt en past hier zijn lesinhoud op aan. Zo kan je akkoorden gaan leren, gaan tokkelen en liedjes begeleiden. Je heb één keer in de week les en je zit in een groep met 5 medecursisten die ongeveer hetzelfde niveau hebben als jij.

Volg ons op

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring