Fasechecker

Vraagt u zich af in welke fase u het beste kan starten? In onderstaand overzicht kunt u uw eigen ervaring vergelijken met benodigde ervaring voor elke fase. Het  is niet erg als u hier iets boven of onder zit. Onze ervaren docenten zijn gewend aan niveauverschil binnen een groep en kunnen hier goed op in spelen door u iets moeilijker of makkelijke stukken te geven.

GITAARCURSUSSEN

Instapcursus

Bij de instapcursus gitaar maakt u kennis met de basisbeginselen van het gitaar spelen. U leert welke noten er zijn en welke snaren en handgrepen hierbij horen. U leert uw eerste akkoorden zodat u liedjes kunt begeleiden.  Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die nog geen enkele ervaring met een instrument hebben. 

Fase 2

U bent bekend met een aantal basisakkoorden maar wilt graag meer akkoorden leren. Daarnaast is er aandacht voor het tokkelen en kan u zelf voorkeuren voor onderwerpen aan de docent aangeven.

Fase 3

Fase 3 is onze gevorderde cursus en geschikt voor mensen die al langere tijd gitaar spelen en op zoek zijn naar coaching en begeleiding. Er is daarnaast aandacht voor een verdieping in speeltechniek en theorie. 

PIANOCURSUSSEN

Instapcursus

Bij de instapcursus piano maakt u kennis met de basisbeginselen van het piano spelen. U leert welke noten er zijn en waar deze zich op de toetsen bevinden. Daarnaast leert u noten lezen en speelt u uw eerste liedjes. Deze cursus is daarom uitermate geschikt voor mensen die nog geen enkele ervaring met een instrument hebben. 

Fase 2

U kent de verschillende basisnoten en weet welke toetsen hierbij horen. Er wordt een stapje verder gegaan en er komt meer aandacht voor de zwarte toetsen. Ook zullen er iets moeilijkere stukken gespeeld worden, vaak al met twee handen.

Fase 3

U bent bekend met alle toetsen op de piano en kan meerdere tweehandige liedjes spelen. De nadruk ligt op het oefenen van moeilijke stukken en iets gevorderde theorie. Daarnaast is er soms de mogelijkheid zelf stukken mee te nemen.

Fase 4

Fase 4 is onze gevorderde cursus en geschikt voor mensen die al langere tijd piano spelen en op zoek zijn naar coaching en begeleiding van eigen stukken. Er is natuurlijk ook aandacht voor verdieping in de theorie. De inhoud van de cursus zal worden afgestemd op de deelnemers in de groep.

Gedurende de instapcursus tot fase 3 wordt gebruik gemaakt van een vaste pianomethode. U kunt een boek bij ons huren voor 8 euro per cursus of deze zelf online bestellen zodat u hier aantekeningen in kunt maken.

Adres

Leestenseweg 34
7233 PD Vierakker

Contact

Tel: 06-51887431

Mail: info@muziekvoorjebrein.nl

Bedrijfsgegevens

KVK: 71633464